www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Faizi wint Griffioen Cabaretfestival

Afgelopen vrijdag werden in Theater de Griffioen de finale van het Griffioen cabaretfestival gehouden. In een sterke finale wist Dara Faizi de juryprijs binnen te slepen en ontving Gijs Nillessen de publieksprijs. De overige finalisten waren Mark van Vliet, Sanne Slotemaker en Jasper van Kuijk.

Stand-up comedian Faizi bracht op enigszins bedeesde wijze een reeks sterke grappen. Daarvoor gebruikte hij ondermeer zijn eigen Afghaanse afkomst met sporten in Afghanistan, de besnijdenis van mannen en het spotten van een mogelijke terrorist. Maar er viel ook veel te lachen om mannen die zich aangetrokken voelen tot vrouwen met ontbrekende ledematen en Fear Factor met meer alledaagse opdrachten. Faizi is inmiddels ook opgepikt door het stand-up comedygezelschap Comedy Explosion.

Publieksprijswinnaar Gijs Nillessen bracht een traditionelere mix van conferences en liedjes waarbij hij zichzelf begeleid op gitaar. Nilessen maakte zich name druk maakte om alledaagse zaken zoals collectanten op straat. Ook mag hij graag klieren bij het winkelpersoneel door te vragen om producten die ze niet hebben. Zijn presentatie is goed, maar zijn materiaal is nog wat pril en studentikoos.
www.theatergriffioen.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.