www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cultura: Simon Carmiggelt

Cultura, de digitale cultuurzender van de publieke omroep, zendt vanavond een aantal programma’s uit rond Simon Carmiggelt.

Veertig jaar lang schreef Carmiggelt Kronkels voor Het Parool, verhaaltjes over ‘de menselijke existentie’. De eerste verscheen op 25 oktober 1946 en zouden vrijwel elke dag verschijnen tot aan Carmiggelts dood, nu bijna 20 jaar geleden. Op 30 november 1987 verloor Nederland een schrijver die scherp kon observeren, feilloos situaties kon analyseren en daar vervolgens een verhaaltje over kon schrijven dat geestig was en melancholiek tegelijk. Zijn unieke vertelstem bleek zich ook goed te lenen voor radio en televisie.

Carmiggelt beinvloedde generaties van schrijvers na hem, maar dreigt zelf wat in de vergetelheid te raken. Daarom is het goed dat er programma’s worden uitgezonden zoals vanavond op Cultura. Allereerst ‘Literaire Ontmoetingen, Simon Carmiggelt’ van de AVRO, gevolgd door ‘Simon Carmiggelt over Carmiggelt’ deel 1 en 2 van de KRO. De uitzendingen zijn ook te volgen via de website. De eerste uitzending is vanavond, 20 maart, om 20.41 uur. Het avondblok wordt in de dagen na uitzending overdag en ’s nachts op wisselende tijden herhaald.
cultura.nps.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.