www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Mooi weer de lintjes

Vandaag was de gebruikelijke jaarlijkse lintjesregen (3575!). Dit keer viel het textiel te beurt aan onder meer Paul de Leeuw, Bert Visscher en Jan Boerstoel. De Leeuw mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Visscher en Boerstoel worden beide Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De Leeuw ontvangt het lintje voor ‘zijn artistieke niveau, zijn grote uitstraling en zijn invloed op televisie.’ Visscher ontving deze onderscheiding wegens zijn werk als theatermaker en zijn bijdrage als lid van het comité van aanbeveling van de Beatrix Kinderkliniek van het academisch ziekenhuis UMCG in Groningen. Boerstoel is naast een van Neerlands beste tekstdichters ook voorzitter van Buma/Stemra.

Ook Evert de Vries, oprichter Amsterdams Kleinkunst Festival, dat dit jaar zijn 20e editie beleeft, heeft een lintje ontvangen.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.