www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Meerse ondergebracht in tent

Schouwburg De Meerse wordt vanaf het laatste kwartaal van 2007 gedurende een twee jaar durende verbouwing ondergebracht in een tent. De locatie is bedrijvenpark De President, nabij de Hoofdvaart. Haarlemmermeer gaat voor de tijdelijke accommodatie van De Meerse in zee met De Boer, de marktleider op het gebied van demontabele tentstructuren.

Eerdere plannen waren om het theater onder te brengen op het voormalig Floriadeterrein, maar dit wees de gemeente om planologische redenen af. Na een onderzoek naar huisvesting in bestaande bedrijfshallen is nu gekozen voor deze in Nederland unieke oplossing.

De vloeroppervlakte van het tijdelijke onderkomen voor De Meerse is ongeveer 1600 vierkante meter. De helft daarvan is bestemd voor het eigenlijke theater. Zo’n 200 vierkante meter is nodig voor kleedkamers en technische ruimte. Voor de foyer wordt de resterende 600 vierkante meter ingeruimd. Deze is over twee verdiepingen verdeeld. In de ‘tijdelijke Meerse’ is ruimte voor 500 stoelen, gelijk aan het huidige aantal stoelen.
www.demeerse.com

Categorie: Divers |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.