www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Radio Bergeijk op tv

Niet vergeten: vanavond maakt Radio Bergeijk, de parodie op de lokale radio, de overstap naar de televisie. Dit gebeurt middels de vorm van een docusoap. Nederland 3, 22.55 uur.

NRC Handelsblad sprak met de makers: “De radioprogramma’s komen improviserend tot stand, terwijl televisie doorgaans grondige voorbereiding vereist. Maar een uitgeschreven script druiste in tegen het principe van de radioreeks. Tot Verhoeff kwam met zijn idee van een docusoap, waarbij de improvisaties door twee beweeglijke camera’s werden geregistreerd.”

“De ranzigheid van het tv-programma was geheel volgens de wens van Van Houts en Bouwman: ‘Zij wilden graag die sfeer van bederf en ondergang, die deze radiomannen aankleeft’, aldus regisseur Pieter Verhoeff. ‘Daarbij horen ook hun alcoholisme, seksuele frustratie en homo- en allochtonenangst. Maar intussen hebben zij het beste voor met het dorp en zijn bewoners. Ik streefde ernaar de hoge mate van absurditeit van deze mannen realistisch en reportage-achtig in beeld te brengen. Doordat tevoren niets vaststond, was het voor ons allemaal een avontuur.'”
NRC: Radio Bergeijk nu ook op tv

Categorie: Op de radio | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.