nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Tentoonstelling: Backstage

In het Theatermuseum van het Theater Instituut in Amsterdam is de tentoonstelling ‘Backstage’ te zien over theater maken. Met ‘Backstage’ wil het Theatermuseum vooral jongeren laten zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een voorstelling. Op beeldschermen vertellen tientallen theatermakers, zoals Viggo Waas, Sanne Wallis de Vries, Jurrian van Dongen, Albert Verlinde, Fedja van Hรป et en Chantal Janzen over hun vak en over hun passie voor theater.

Bezoekers krijgen uitgelegd dat een voorstelling uit meerdere onderdelen is opgebouwd. De zes belangrijkste onderdelen worden in de tentoonstelling geintroduceerd; tekst, regie, spel, kostuum, decor, licht en geluid. Bij ieder onderdeel wordt uitgelegd hoe het werkt en wat de historische ontwikkeling is geweest. Ook kun je met elke discipline zelf aan de slag.

Nog tot en met eind 2008 in het Theatermuseum!
klik hier voor een impressie
www.theaterinstituut.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.