nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Scholten wint Knock Out Comedy

Merijn Scholten won afgelopen vrijdag in een vol Comedytheater het vijfde Knock Out Comedy. Daarmee nam hij de eerste prijs van 1000 euro mee naar huis. Jacob Spoelstra won de aanmoedigingsprijs, we weten niet of dat geldt als de tweede of derde prijs, van resp 500 en 250 euro. Vanwege het lustrum werd er dit keer ook een publieksprijs ingesteld die vervolgens werd gedeeld door Floor van der Wal én Patrick Laureij.

Merijn Scholten toonde zich de stand-up comedian met het beste oog voor actuele zaken, nadat hij enigszins langzaam op gang kwam met grappen over Jim Bakkum. Verder zorgde hij voor hilariteit met zijn imitaties van Groningse accenten en goede grappen over waarschuwingen voor situaties die niet kunnen voorkomen en het slecht voorbereid zijn op rampen. Jacob Spoelstra had sterke grappen over energiebesparing, het broeikaseffect en zeeland, de onlogica van stille tochten voor mensen die hun mond durfden open doen en waarom hij speeddaten afraadt.

Het publiek koos voor Floor van der Wal en Patrick Laureij. Van der Wal is spastisch (‘maar wel lekker’) en heeft daar leuke grappen over. De grapdichtheid is niet erg groot, deels omdat ze zelf erg om haar grappen moet lachen. Maar die grappen zijn erg goed en ik ben erg benieuwd waar ze mee komt als ze haar materiaal minder dicht bij zichzelf zoekt. Patrick Laureij werd in onze omgeving vergeleken met de leuke oom op verjaardagen, maar dan wel met een paar heel erg goeie grappen. Het flirten op begrafenissen en het uitdrukken van tijd in rukken is dolkomisch.

Het was een ‘rommelige’ avond, maar het niveau van de deelnemende comedians was boven verwachting.
www.knockoutcomedy.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.