nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Gedenkteken voor Bert Klunder

Op dinsdag 6 november as om 16.30 uur onthult cabaretiere Mylou Frencken, het gedenkteken van haar in juni 2006 overleden man, de Alkmaarse cabaretier, regisseur en schrijver Bert Klunder. Dit doet zij samen met kunstenares Ingerid Opstelten, theaterdirecteur Peter Blaauboer van Theater De Vest in Alkmaar en wethouder Hans Meijer. Het monument, een fotocompositie van Bert Klunder, bevindt zich in een nis van dit theater.

Op 14 juni 2006 overleed Klunder in het ziekenhuis van zijn woonplaats Alkmaar. Voorafgaand op 10 juni kreeg hij een tweede, fatale hersenbloeding, tijdens de nazit van een voorstelling op zijn favoriete terras van Grand-Café De Studio van Theater De Vest. Met het gedenkteken heeft het theater nu een blijvende herinnering aan een markant figuur en een graag geziene gast.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.