nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Wertheim beschuldigt Koomen van jatwerk

Micha Wertheim beschuldigt Arie Koomen van het jatten van een grap. Hij beschrijft hoe hij een vooraankondiging zag van het televisieprogramma De Nieuwste Show: ‘Arie en Silvester zaten achter een bureau en vroegen zich af hoe democratisch het strafbaar stellen van groepsverkrachting eigenlijk is. Want waarom geldt meeste stemmen gelden dan plotseling niet? Een aardige grap, maar toch moest ik er niet om lachen. Waarschijnlijk omdat ik de grap al heel vaak gehoord had, uit mijn eigen mond. Die avond in Almere, toen Arie in de zaal zat, maakte ik hem bijvoorbeeld ook. Dat soort dingen houd ik bij in een schriftje.’

We hebben de opname van De Nieuwste Show er even bijgehaald. De grap waar het om ging zat niet in een vooraankondiging, maar in de uitzending zelf. En de letterlijke tekst luidt: ‘Silvester: Democratie is gebaseerd op ‘de meerderheid beslist’. Arie: Maar dit systeem is natuurlijk verre van feilloos. Bij een groepsverkrachting is er ook altijd de meerderheid die beslist (zet piepstem op) alleen het meisje was tegen.’
bekijk de opname

Tot dusver hebben we geen opname gevonden van de grap van Wertheim. Navraag bij mensen die zijn materiaal kennen leverde een ietwat andere versie op. Dit was de algemene strekking van de grap: ‘Je kan een hoop zeggen van die jongens die groepsverkrachtingen plegen, maar ze werken wel lekker samen.’

Op de beschuldiging, die Wertheim deed in een column in de gratis krant De Dag, is nog geen officiƫle reactie gekomen van Koomen.

Tot slot zoekt Wertheim spijkers op laag water en legt hij nog even de bronvermelding van een cliche-grap over Joden bij het foute Zondagmiddagcabaret van Paulus de Ruiter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bijna even goedkoop als de grap in kwestie.
lees de column
Zwartekat forum: Micha vs Arie Koomen

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.