www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Don Quishocking

Vanavond staat het prachtige tv-programma Andere Tijden in het teken van de cabaretgroep Don Quishocking, dat op 9 november zijn veertig jarig jubileum viert met een optreden in de Stadsschouwburg van Utrecht.

In 1967 stond de cabaretgroep Don Quishocking voor het eerst op de planken. Daarna viel er veel te lachen, het maatschappij-betrokken repertoire trok volle zalen, het succes was groot. Tot begin van de jaren tachtig het ik-tijdperk aanbrak en George Groot zich aansloot bij Baghwan. En Don Quishocking uiteenspatte.

De invloed van Don Quishocking op het cabaret moet niet worden onderschat. Leden waren actief als regisseur, docent en tekstschrijver. En bij gelegenheid komen ze nog bijeen.

Aan het woord komen de vier mannelijke leden van Don Quishocking: Pieter van Empelen, Fred Florusse, George Groot en Jacques Klöters; Ruud Gortzak, voormalig cabaret-recensent De Volkskrant; Patrick van den Hanenberg, journalist; Youp van’t Hek, cabaretier en Han Peekel, televisiemaker. Nederland 2, 21.30 uur.

Voor meer informatie:
AndereTijden.nl
www.donquishocking.nl
tip: Hanneke, Paul

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.