nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretier wil geen Freek worden

Ewout Jansen nam onlangs deel aan het Cameretten Festival. Met het duo Ewout en Etienne haalde hij de finale niet. Met het risico om voor een slecht verliezer te worden versleten uit hij op de opinie-pagina in De Volkskrant van vandaag kritiek op de festivaljury. Hij verwijt juryvoorzitter en impresario Robert-Jan Grunfeld van een jonge generatie cabaretiers te eisen dat ze zoveel mogelijk op Freek de Jonge moeten lijken. Dat zou onder meer komen door een generatiekloof tussen de jonge cabaretiers en de generatie van Grunfeld.

Het heeft inmiddels geleid tot een levendige discussie op het Zwartekat forum:
Zwartekat forum: ‘Aanval op cabaret, recensenten en festivaljury’s door Ewout Jansen’
Ewout Jansen: Wij worden geen Freekjes

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.