nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Manuel speelt Theo Wolvecamp

André Manuel gaat de hoofdrol spelen in een muziektheatervoorstelling over kunstenaar Theo Wolvecamp. Deze voorstelling wordt op 12 en 13 november uitgevoerd in het Rabotheater in Hengelo. ‘Wolvecamp, schilder en stroper’ (werktitel) is een productie van de Hengelose muziekvereniging Armonia. Het is de eerste toneelrol voor Diepenheimer Manuel, die zijn acteerdebuut maakte als Jens van Bentheim in de soap Van Jonge Leu en Oale Groond.

‘Wolvecamp, schilder en stroper’ toont een aantal beelden uit het leven van de Hengelose kunstenaar Theo Wolvecamp (1925-1992), die rond 1950 gold als de stille kracht van de CoBrA-beweging, waarvan onder meer ook Karel Appel en Corneille deel uitmaakten. Armonia wil vooral het contrast laten zien tussen de twee werelden waarin Wolvecamp tot zijn dood in 1992 leefde en werkte: de (internationale) kunstwereld waarin hij aanzien genoot, en de Hengelose omgeving waaraan hij verknocht was, maar waar slechts weinigen hem begrepen.

Categorie: Divers |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.