nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw kleinkunstfestival: PIT

In het nieuwe seizoen is er een nieuw kleinkunstfestival: PIT, een initiatief van Theaters Camuz, Diligentia & PePijn en Van Engelenburg Theaterproducties. PIT stelt zich als doel kwaliteitscabaret te bevorderen.

Het festival wil meer ruimte geven aan verschillende disciplines binnen de kleinkunst. De organisatoren bespeuren onder hun publiek de vraag naar multidisciplinair kwaliteitstheater. Daarbij gaat het vooral om de vernieuwingsdrang van de deelnemers en de potentiële groei die zij hebben. Deze moeten volgens de organisatie worden aangemoedigd.

De winnaars krijgen na afloop van het festival langdurige professionele begeleiding in de vorm van regie, productionele planning en betrokkenheid bij de tournee van het jaar erop. Daarnaast wordt de winnaarstournee alleen gespeeld in kleine zalen. Op deze manier kunnen zij hun blanke pit (de kern, daar waar het om gaat) in alle rust en met goede ondersteuning ontwikkelen.

Voor meer informatie:
www.pitfestival.nl

Categorie: Festivals |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.