nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Avond van het Nieuwe Lied

Ook dit jaar organiseert het Amsterdams Kleinkunst Festival de Avond van het Nieuwe Lied. Twaalf teksten zijn door een deskundige jury geselecteerd. Zij volgen begin maart 2008 een workshop met vooraanstaande tekstschrijvers. Vervolgens wordt de tekst door professionele componisten op muziek gezet. Op 26 mei 2008 worden de nieuwe liederen uitgevoerd door bekende artiesten onder begeleiding van het combo van Martin van Dijk. Deze voorstelling vindt plaats in De Meervaart. Dit jaar is het thema ‘Opvoeden en groot groeien’.

Dit jaar zijn er teksten geselecteerd van Wilbert Friederichs (De glimlach van een kind), Gerrit Hoogstraaten (Mama vindt haar borsten veel te klein), Janet Kleiberg (In de spiegels van jouw ogen), Wietske Loebis (Blaadjes in je jas), Maria Steman (Als mijn moeder jarig was), Menno Nicolai (Manieren), Oda Visser (Netjes), Ko de Laat (Buitenkind), Martijn Breeman (Zondag van weleer) en Erris van Ginkel (Marco en Ruud).
Avond van het Nieuwe Lied
tip: Menno

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.