nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Boudewijn Büch

Op 23 november 2002 overleed Boudewijn Büch, schrijver, dichter, presentator, wereldreiziger. In het televisieprogramma De wereld van Boudewijn Büch nam hij de kijker mee naar de meest onverwachte uithoeken van de aarde en maakte hij ons deelgenoot van zijn liefde voor eilanden, Goethe, de dodo en vele andere onderwerpen. Achter dat tomeloze enthousiasme ging een moeizaam leven schuil, dat pas na zijn dood zichtbaar werd. Toen pas bleek hoezeer hij zijn bestaan had gemystificeerd.

‘Boudewijn Büch – de dichter, de dodo en het demasqué’ van Coen Verbraak is een portret van een veelkantige, getalenteerde man, die klaarblijkelijk aan de werkelijkheid alleen niet genoeg had. Aan de documentaire hebben tal van intimi, vrienden en familieleden van Boudewijn Büch meegewerkt, onder wie Adriaan van Dis, Gerrit Komrij, Maarten ’t Hart, zijn vrienden Peter van Zonneveld en Jacques van Alphen, zijn vriendinnen Bernadette Gallis en Loan Son (met beiden had hij een langdurige relatie), zijn broer Patrick Buch, Büchs cameraman Thomas Kist en zijn geluidsman David Carmiggelt, Büchkenner en verzamelaar Louis Schouten en Büchbewonderaar en verzamelaar Diederik van Vleuten.

Op woensdag 19 maart te zien op Nederland 2, 22.55 uur.
www.boudewijnbüch.com

Op 13 maart was Verbraak te gast in het radioprogramma Kunststof.
download de uitzending
www.coenverbraak.nl

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.