nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Roemer van der Steeg wint AKF

Roemer van der Steeg is de winnaar geworden van zowel de jury- als publieksprijs van het 20e Concours om de Wim Sonneveldprijs.

De jury betitelde het programma ‘Oude Waakhond’ van Van der Steeg als ‘verrassend, waarbij hij gebruik maakt van een beeldende taal.’ Als tweede is geëindigd Margriet Bolding met haar programma ‘In haar nopjes’. De derde plaats was voor Sophie van Hoytema (met Eric van der Luijt op piano) met haar programma ‘Opsporing Verzocht’.

Roemer van der Steeg (1979) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en toerde tijdens zijn studententijd met liedjesduo ‘Kleine Krokodil’ door het land. In 2002 won het duo het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. In 2003 waren ze te zien op de eerste Zwartekat-dag. Sinds 2005 is hij pianist bij Op Sterk Water (OSW). Nu hij is afgestudeerd maakt hij tevens composities voor theater en werkt hij aan een solo liedjesprogramma.
www.roemervandersteeg.nl
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
NOS: gesprek met Van der Steeg
www.margrietbolding.nl
www.sophieened.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.