nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Mini & Maxi maken voorstelling over Dorus

Peter de Jong en Karel de Rooij, van het voormalige duo Mini & Maxi, hebben plannen om een theatervoorstelling te maken over leven en werk van de theater- en televisiemaker Tom Manders (1921-1972), beter bekend als de zwerver Dorus.

Tegenover het AD verklaart De Rooij dat er aan een eerste script wordt gewerkt. Overigens begonnen beide heren hun carriere bij het Rotterdamse cabaret ‘Bij Dorus’ van Tom Manders.

In het boek ‘… beter bekend als Mini & Maxi’ zei De Rooij het volgende over Manders: ‘Manders was een bijzondere man. Ik heb enorm veel van hem geleerd. (..) hij had de gave om aan elk liedje iets visueels toe te voegen, waardoor de tekst er veel sterker uitkwam. Vaak was dat niet meer dan een gebaar, een blik, een gimmick. Hij was dagen bezig met een tekst totdat het gewenste effect was bereikt. Met de wetenschap: een tekst kan altijd leuker worden dan op papier door er visuele humor aan toe te voegen.’

In het boek wordt Manders ook een moeilijke, onberekenbare man genoemd. ‘Afwisselend vriendelijk, teder zelfs, vol begrip en de tijd nemend om ‘als een vader raad te geven, dan weer blind van woede om een klein voorval en impulsief in zijn uitingen.’ Voor De Jong en De Rooij was hun tijd ‘Bij Dorus’ een stoomcursus showbusiness. Ze leerden er de grondbeginselen van het theatervak, maar stonden ook vrijwel iedere week in een radio- of televisiestudio voor opnamen van één van de Dorus-programma’s.

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.