www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia

In de nacht van 18 op 19 april zond het radioprogramma Nachtvluchten in het eerste uur van de uitzending een compilatie van radiofragmenten met Johnny Kraaijkamp uit.

Hij begon zijn carriere als zanger en werkte in de jaren vijftig als bassist-entertainer toen hij werd ontdekt door Rijk de Gooyer en dat resulteerde in een lange samenwerking. Kraaijkamp combineerde zijn komische talenten met het grote drama, zoals ondermeer King Lear. In 2007 ontving hij de onderscheiding Blijvend Applaus. Uit 1969 is een fragment bewaard gebleven waarin moppentappers vertellen hoe ze aan hun grappen komen. In 1973 werkte hij mee aan ‘Ach ja, de jaren ’50’, met Rijk de Gooyer en Ischa Meijer. Johnny Kraaijkamp werd zaterdag 83 jaar.
download de uitzending
Update: Aangepaste link

Categorie: Multimedia | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.