nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedians ingemaakt door invaliden

Bekende Nederlanders als Najib Amhali, Raoul Heertje, Jan-Jaap van der Wal en Theo Maassen hebben het tijdens een vriendschappelijk potje voetbal afgelegd tegen het zogenoemde amputatievoetbalteam uit Sierra Leone.

Met de voetbalwedstrijd wilden de organisatoren, Sander de Kramer en Hugo Borst, aandacht vragen voor het door burgeroorlog verscheurde Sierra Leone. ‘Het ging lang gelijk op, maar de eenbenige sterren hebben ons met 9 tegen 8 doelpunten afgetroefd’, vertelde De Kramer zondag.

‘De eenarmige keeper was in topvorm.’ Rotterdams’ burgervader Ivo Opstelten deed de aftrap en liet zich in een Afrikaans pak hijsen. Theo Maassen was topscorer bij de BN’ers. ‘Ja, hij was heel fanatiek en toornde hoog boven iedereen uit. Hij heeft er zeker drie ingekopt.’ Cabaretier Najib Amhali baalde een beetje. ‘Hij kon ze niet door de benen spelen.’

De jongens uit Sierra Leone waren volgens De Kramer ‘bovenmatig kundig. Omhaaltjes, hakballen, een-tweetjes en een enorm schot in het been.’

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.