nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia

Het tv-programma ‘Over vaders en zonen’ is een zoektocht van Hugo Borst naar de gevoelige plekken in de relatie tussen vaders en zonen. De vader of de zoon is een bekende persoonlijkheid. Borst begeeft zich niet op de geëffende paden, want het zijn namelijk geen gewone verstandhoudingen waar het hem om gaat. Er wringt iets, er is iets loos. Vader en zoon zijn elkaar ontgroeid of uit het oog verloren. Ze hebben ruzie of leven op gespannen voet. Hun relatie is geteisterd door ingrijpende familieomstandigheden. Hoe gaan zij daar mee om? Borst wroet, graaft en spit en haalt de onderste steen boven. Tijdens ontmoetingen op plekken die voor vader en zoon een speciale betekenis hebben, ontvouwt zich gaandeweg het beeld van de grillige band die tussen vaders en zoon vaak bestaat.

Tien jaar geleden stuurde cabaretier en liedjesschrijver Hans Dorrestijn (67) zijn kinderen voor de deur van zijn huis weg. Een wanhoopsdaad, waarvoor hij zich tot op de dag van vandaag schaamt. Zoon Jesse (25) heeft het zijn vader vergeven. De periode heeft hem veel geleerd over de gevoeligheid van zijn vader, waarmee hij in het nu ernstig rekening houdt. Blij in het hervonden geluk, glimt Hans van trots als hij zijn zoon de gedichten van de bewonderde schrijver Hans Lodeizen op muziek hoort zetten.
29 mei 2008
tip: Paul

Categorie: Multimedia | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.