www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op de radio

Andermans Veren staat vanavond in het teken van Nederland. Daarnaast de vaste onderdelen: de wekelijkse column van Rob Chrispijn ‘Vledderveense vergezichten’, eens per maand afgewisseld door Alex Roeka met ‘Café Alex Roeka’. En in het tweede uur doen afwisselend Mike Bodde en Katinka Polderman het eigen veertje.
Radio 2, 18.00-20.00 uur.

Vervolgens in Het Circus Jeroen Bosch o.a.:
– Collega’s van de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers feliciteren hem met zijn aanstaande jubileum
– Theaterfotograaf Jaap Reedijk (o.a. voor Zwartekat) geeft uitleg over zijn vak
– Voor het Openluchttheater in het Vondelpark start het nieuwe seizoen en David Vos vertelt erover
– In de rubriek ‘Van de bovenste plank’ twee unieke opnamen van Robert Long
Radio 2, 20.00-23.00 uur.

In het eerste uur van Volgspot staat men ook stil bij het jubileum van Gerard van Maasakkers. Dertig jaar geleden, in 1978, kwam zijn allereerste langspeelplaat uit; onder de titel ‘Komt er mer in’. Om dit te vieren komt er naast de jubileumtournee een tribute-CD waarop muzikale vrienden zijn liedjes uitvoeren. Zo verleenden onder meer Paul de Leeuw en Claudia de Breij hun medewerking. En als voorloper op dat album verscheen onlangs ‘Hee Goade Mee’, zijn oudste liedje dat in een nieuw jasje is gestoken, samen gezongen met de Brabanders Guus Meeuwis, JW Roy en Frank Lammers.
In Volgspot een muzikale reis langs 30 jaar Gerard van Maasakkers. Met een eigen selectie van de zanger uit zijn 30-jarige oeuvre. Liedjes waar hij bijzondere herinneringen aan bewaart en die belangrijke ijkpunten markeren in zijn carrière.
Radio 2, 23.00-01.00 uur.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.