nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Incident tijdens Amsterdams Comedy Festival (3)

Naar aanleiding van het wegwerpcamera-incident op het Amsterdam Comedy Festival heeft Theo Maassen een persbericht verspreid:

‘Er is contractueel vastgelegd met de organisatie van het Comedy Festival dat er alleen gefotografeerd zou worden na schriftelijke toestemming van de artiest. Die toestemming heb ik niet gegeven, omdat ik fotograferen tijdens het optreden, al of niet met flits, als buitengewoon storend ervaar. Vlak vóór mijn optreden heeft een vertegenwoordiger van de organisatie mij verzekerd dat de fotograferende pers was ingelicht dat er niet gefotografeerd mocht worden. Ten overvloede verzocht ik de presentator in zijn aankondiging de mensen in de zaal mede te delen dat ze niet mochten fotograferen.Ik ging er dan ook van uit dat overduidelijk was dat er geen foto’s in de zaal mochten worden gemaakt.

Toen dat vervolgens toch gebeurde, leek het voor mij of iemand mijn optreden moedwillig saboteerde, zowel voor mij als voor het publiek. Wat er vervolgens gebeurde, betreur ik zeer, helemaal nu ik weet ik weet dat de fotografe niet duidelijk geinstrueerd is. Samen met de organisatie zullen we de camera aan de fotografe vergoeden.’

Categorie: Festivals | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.