nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Edo Berger wint Camuz Kleinkunstfestival

Afgelopen weekend werd in Leidschendam de finale van het Camuz Kleinkunstfestival gespeeld. Edo Berger (foto) wondaarbij de juryprijs. Berger was eerder frontman van de cabaretgroep Schering en Inslag. De publieksprijs ging naar Les Canards, afkomstig uit het naastgelegen Voorburg. De Vlaamse Bart Cassau ging met lege handen naar huis.

Update: De jury, onder leiding van Henrike van Engelenburg, prees Edo om zijn talent, goede timing en een goede tekstbehandeling. ‘Zijn simpelheid is zijn kracht. Hij is gewoon eigenlijk een beetje fout en dat maakt hem enorm geloofwaardig.’Andere opmerkingen uit het juryrapport: ‘De voorburgse Les Canards vlogen bijna letterlijk over het podium. Lef hebben ze en met de nodige vlieguren en goede begeleiding komen ze er wel. (..) Bart Cassau bracht een scherp verhaal met veel verbeelding, zonder het bekende Belgische absurdisme. Hij is een poëtische verteller en een bijzonder sympathieke verschijning.’

Dit was het laatste Rabo Camuz Kleinkunstfestival. Vanaf volgend seizoen zal Theater Camuz verder gaan met het oude concept: het Open Podium. Aanmelden voor het seizoen 2008-2009 kan via openpodium@camuz.nl.

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.