nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

VARA maakt Nederlandse versie van comedyquiz QI

Bericht van de Zwartekat TamTam: de VARA neemt in augustus een pilot op voor een Nederlandse versie van de Britse comedyquiz QI.

QI staat voor Quite Interesting en twee teams van twee personen krijgen punten voor antwoorden die interessant en bij voorkeur ook correct zijn. In de Britse versie wordt het spel geleid door Stephen Fry, de QI-master. Deze rolwordt in de Nederlandse versie vervuld door schrijver en voormalig acteur Arthur Japin. Verder is er één vastteamlid. In de Britse versie is dat de comedian Alan Davies en in de Nederlandse versie is dat cabaretier Thomas van Luyn.

Het programma wordt voor Nederland geproduceerd door Blue Circle, eerder verantwoordelijk voor programma’s als Boer zoekt vrouw, Doe Maar Normaal en Lama Gezocht. Voor meer informatie over de Britse tv-serie:
Youtube: QI
Wikipedia: QI (Engels)
Zwartekat forum: QI

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon