www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Diederik van Vleuten

Diederik van Vleuten werkt aanstaande vrijdag mee aan de NOS berichtgeving van de jaarlijkse Indiƫ-herdenking.

De NOS doet vrijdag live verslag bij het Indisch Monument in Den Haag. Daar wordt herdacht dat op 15 augustus 1945 met de capitulatie van Japan een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. De live-uitzending is te zien van 12.10-14.20 uurop Nederland 1.

’s Avonds zendt de NOS een samenvatting uit en spreekt Margriet Vroomans met cabaretier en tekstschrijver Diederik van Vleuten, die onlangs het Indische archief van zijn familie erfde. Hij doet verslag doet van zijn ontdekkingen en zal spreken over drie familiegeneraties die woonden en werkten in Nederlands Indie. Daarbij krijgen de memoires van zijn oud-oom Jan van Vleuten, die de Japanse bezetting en teloorgang van Nederlands Indie van zeer nabij meemaakte.

De uitzending met Van Vleuten is te zien op Nederland 1, 19.24-19.49 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.