nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv

De Bloeiende Maagden hebben weer eens mot met gelovigen. Vandaag besteedt het tv-programma Een Vandaag daar aandacht aan.

In het Westland maken zeven kerkgemeenschappen bezwaar tegen opvoering van de voorstelling ‘Donkey God en het bonus-sacrement’ in De Naald op 3 december. En de Christen Unie zou op verschillende plaatsen in het land proberen de directie van theaters ervan te overtuigen deze voorstelling geen doorgang te laten vinden. Donkey God zou een Godonterende voorstelling zijn waarbij elke vorm van waardigheid ontluisterd wordt.

In Naaldwijk krijgt de oproep geen bijval van het CDA. Zij vindt de vrijheid van meningsuiting belangrijker dan dat een bevolkingsgroep zich gekwetst voelt. De voorstelling is op 3 december in De Naald te zien. Er zijn nog kaarten.
Kerken: verbied voorstelling ‘Donkey God’
De Naald niet onder indruk van protest kerk

De Bloeiende Maagden maakten al eerder voorstellingen waarin religie een grote rol speelt. In oktober 2000 berichtten we over een soortgelijk moppermoment met een uitvoering van ‘Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen’ in Hendrik-Ido-Ambacht. Grappig genoeg met dezelfde directeur die nu bij De Naald werkt.
‘De Bloeiende Maagden zijn beledigend’

Een Vandaag bezocht de voorstelling samen met Hans Wubs, de fractievoorzitter van de Christen Unie in Stadskanaal. Na deze voorstelling gaan Ingrid Wender en Minou Bosua (De Bloeiende Maagden) in gesprek met Hans Wubs.
Nederland 1, 18.15-18.50 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.