www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Publiek gezocht voor Q.I.

Vanaf 27 december zendt de VARA een Nederlandse versie uit van Q.I. De komische wetenschapsquiz gebaseerd op het het gelijknamige BBC-programma Q.I. wordt in deze versie gepresenteerd door auteur Arthur Japin, elke aflevering bijgestaan door Thomas van Luyn. Wekelijks ontvangen zij drie cabaretiers om zo gezamelijk een reis door de wetenschap te voeren.

Q.I. is een kennisquiz, maar heeft een opvallend kenmerk: de panelleden (cabaretiers) krijgen de opdracht om altijd zo interessant mogelijk te antwoorden. Dus met een absurde anekdote kunnen zijn bijvoorbeeld meer punten verdienen dan met alleen een correct antwoord.


De Zwartekat-redactie woonde de opname van de pilot bij en was heel enthousiast. Als jij de opnames wilt bijwonen, meld je dan aan als publiek via de site van de VARA. De opnamedagen in Hilversum zijn op:
-5 januari
-11 januari
-18 januari (2 shows)
bijwonen.vara.nl
Update: opname van 20 december is verplaatst naar 5 januari
foto: Zwartekat.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.