nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Tentoonstelling Lach… en vergeet

De tentoonstelling ‘Lach… en vergeet!’ in het Joods Historisch Museum in Amsterdam toont de wereld van vermaak van vóór de televisie. Tussen 1890 en 1960 brachten Nederlandse artiesten hun liedjes en voordrachten massaal aan de man via bladmuziek. De mooi geillustreerde en gedecoreerde bladmuziek geeft een kleurrijk beeld van de ontwikkelingen in de maatschappij, de kunststijlen, de mode en het wervelende uitgaansleven.

Vanaf 6 maart staan liedjes van joodse artiesten, componisten en tekstschrijvers centraal in het Prentenkabinet van het museum. Tientallen bekende en minder bekende teksten voeren de bezoeker terug naar onder anderen Louis en Heintje Davids, Max van Praag, Stella Fontaine en Eduard Jacobs. De teksten zijn te lezen en te horen.

De expositie toont ook kostuums uit het Theater Instituut Nederland en affiches uit het Filmmuseum. In het auditorium van het museum is op zondagen in maart en in mei een film te zien, zoals De Jantjes, Bleeke Bet en Een koninkrijk voor een huis. In het paasweekeinde is er een filmmarathon.
www.jhm.nl

Het radioprogramma De Avonden bezocht het Joods Historisch Museum in Amsterdam.
De Avonden, 23 feb 2009
tip: A.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.