www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Weer weglopers bij Wertheim

Humor is niet altijd makkelijk. Opnieuw zijn er bezoekers weggelopen uit een voorstelling van Micha Wertheim. Ditmaal in Mijdrecht, naar aanleiding van grappen waarin Wertheim het heeft over kinderen met het syndroom van Down. Zoals een bezoeker het tegenover het AD uitlegt: ‘Wertheim geeft aan dat zijn vriendin en hijzelf de innige wens koesteren een mongooltje op de wereld te zetten. Daarna zijn ze teleurgesteld als na onderzoek blijkt dat het maar niet lukt.’

Volgens het impresariaat wil Wertheim in zijn voorstelling ‘juist via ironie ons absurde systeem van vroegtijdige abortus aan de kaak stellen. Het gaat hem niet om het belangrijk maken van mongoloiden.’

Eerder was er gedoe rond een optreden in Roermond. Toen maakte Wertheim opmerkingen over een licht in het donker, in de veronderstelling dat het een mobiele telefoon betreft, maar het een electrische rolstoel betrof. Een regulier stuk in de voorstelling over gehandicapten leidde vervolgens tot het vertrek van de man in de rolstoel en tal van bezoekers die plaatsvervangend beledigd waren. Ook het AD maakt hier melding van, maar neemt foutief de veronderstelling over dat de man in de rolstoel huilend de zaal verliet. Terwijl de man in kwestie zelf heeft aangegeven uit irritatie de zaal te hebben verlaten en pas geëmotioneerd werd nadat hij zag hoe meerdere bezoekers hem volgden.

Het artikel op de website van het AD wordt ondertussen van commentaar voorzien door mensen met een boeket aan persoonlijkheidsstoornissen.
lees het artikel

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.