www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Meerdaags cabaretfestival in Den Bosch

Koningstheater en Koningstheaterakademie organiseren samen het Cabaretfestival Coeurkamer in Den Bosch, dat elk jaar in juni gehouden moet worden.

Met dit festival willen Koningstheater en Koningstheaterakademie zich sterk maken voor de waardering van het Nederlandse cabaret en aandacht vragen voor jong talent. Voor de eerste editie van 15 tot en met 21 juni is Freek de Jonge de hoofdgast.

– Op 15 en 16 juni brengen studenten van de Koningstheaterakademie in ‘Sterker dan de tijd’, een hommage aan Bram Vermeulen, die frequent gastdocent was op de academie.
– De Jonge is speciale gast op zaterdag 17 juni in een speciale voorstelling ter ere van Neerlands Hoop, het fameuze cabaretduodat De Jonge vormde met Vermeulen.
– Op donderdag 18 juni geeft Freek de Jonge een masterclass aan oud-studenten van de Koningstheaterakademie, onder wie Natalie Baartman en Jochen Otten.
– ‘De grote kredietcrisisshow’ organiseert het Koningstheater op 19 juni in samenwerking met de Bibliotheek in Den Bosch. Een avond met debat, discussie en cabaret.
– Zaterdag 20 juni is de afstudeervoorstelling van vierdejaarsstudent Huibert Wilschut in het Koningstheater te zien. Dichter en zanger Wilschut ontvangt ook gasten uit de muziek.
– De afsluiting op zondag 21 juni is een eerbetoon aan de in 2003 overleden Willem Wilmink. Studenten zingen werk van Wilmink en Frank Verhallen presenteert zijn boek met cd over Wilmink in de reeks Koningstheatercahier.
www.koningstheater.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.