nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cabaret-Benefiet in Griffioen

Op 17 september spelen jonge cabarettalenten een benefietvoorstelling in de Griffioen te Amstelveen voor Stichting Medicine for ALL. Zij zetten zich in om geld in te zamelen voor medicijnen en daarmee voor de kankerafdeling van het Kanti Childrens Hospital, het enige kinderziekenhuis in Nepal.

In 2003 liepen vijf studenten geneeskunde uit Leiden co-schappen in het Kanti Kinderziekenhuis. Daar zagen ze met lede ogen aan dat kinderen met leukemie zonder medische behandeling naar huis werden gestuurd. Simpel omdat er geen geld was ze de juiste medicatie te geven. Kinderen die, met medicijnen, gewoon konden genezen. Na thuiskomst hebben zij Stichting Medicine for ALL opgericht, waarmee ze tal van activiteiten organiseren om geld voor deze medicijnen in te zamelen.

Er zijn optredens van Robbert Jan Proos (o.a. finalist Amsterdam kleinkunst festival), Ernst van de Pasch (o.a. bekend van ‘het Klokhuis’), Peter Pannekoek (o.a. Toomler, Comedytrain) en Ter Bescherming van de Jeugd (o.a. winnaars Leids Cabaret festival). Kaarten a 15 euro kunnen gereserveerd worden via tel 020-5985033.

Meer informatie:
www.medicineforall.nl
www.theatergriffioen.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.