www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe directeur voor theater DeLaMar

DeLaMar luidt de nieuwe naam van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam. Fons Bruins is vandaag benoemd tot algemeen directeur van het nieuwe theater nabij het Leidseplein, dat in november 2010 de deuren opent.

Bruins was jarenlang directeur van de theaters in Sittard, Heerlen en Eindhoven. Na zijn pensionering in 2007 werkte hij als adviseur voor diverse gezelschappen, gemeenten en overheden. En recent als interim-directeur bij DeLaMar. Bruins blijft tot maart 2011 in functie.

Het Nieuwe de la Mar Theater werd in 1947 opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. Het was de standplaats van cabaretiers als Wim Kan en Wim Sonneveld. Het DeLaMar is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.