nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Farce Majeure

Het digitale kanaal Hilversum Best 24 herhaalt deze maand de bewaard gebleven afleveringen van het satirische tv-programma Farce Majeure. In de maand oktober is er elke dag één aflevering te zien.

Beginnend als amusementsprogramma groeide ‘Farce Majeure’ in de loop der jaren uit tot een satirisch programma en één van de spraakmakende programma’s op tv. De vijf heren van het ‘Farce Majeure’ team – Ted de Braak, Fred Benavente, Henk van der Horst, Jan Fillekers en Alexander Pola – trokken als straatzangers met ‘de Kar’ en de klassieker ‘Dat is uit het leven gegrepen’ door het land en zongen op straten en pleinen.

Het programma eindigde met de 150ste uitzending in 1976 en beleefde halverwege de jaren tachtig een come-back. In de periode 2003-2004 verschenen de ‘Farce Majeure’ leden nog een aantal maal op televisie met nooit eerder vertoonde beelden uit de begintijd. In eerste instantie was er sprake van één programma, maar na een groot aantal verzoeken om meer materiaal uit te zenden is besloten ook een tweede en een derde programma te maken.
Hilversum Best 24

Categorie: Op tv | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.