nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe DVD’s

The Axis of Evil Comedy Tour

In navolging van de Original Kings of Comedy kwamen drie stand-up comedians samen voor The Axis of Evil Comedy Tour. Aanleiding voor de titel was de verzamelnaam die George W Bush gaf aan in zijn ogen schurkenstaten als Iraq, Iran en Noord Korea.

Ahmed Ahmed komt oorspronkelijk uit Egypte, Maz Jobrani uit Iran en Aron Kader is van Palestijnse afkomst. Samen met de Palestijns-Amerikaanse gastspeler Dean Obeidallah nemen ze vooroordelen op de hak. Ze vertellen hoe ze op 10 september gingen slapen als Amerikaan en op 11 september wakker werden als Arabier. Nergens wordt de humor bitter, ondanks de serieuze onderlaag.

Met name de optredens van Obidallah en Jobrani zijn de moeite waard door enkele scherpe randjes. Toch is de humor zeer toegankelijk en genietbaar voor mensen zonder een islamitische achtergrond.

Meer:
Nieuwe boeken, CD’s en DVD’s

Categorie: DVD | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon