www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Radiodocumentaire Micha Wertheim

Op 25 oktober zendt Holland Doc de radiodocumentaire ‘Leven als een koning in Mozambique’ van Micha Wertheim uit. Radio 1, 20.46 uur.

Op zoek naar een zelf te bouwen buitenhuisje had zijne koninklijke hoogheid Willem Alexander zijn oog op de Mozambikaanse kust laten vallen. Omdat het er mooi is, zijn gezin er rust hoopt te vinden, en omdat hij zo mee wil werken aan ontwikkeling van het land. Inmiddels blijkt het project minder eenvoudig te verlopen dan gedacht. De Prins heeft een stichting in het leven moeten roepen om zelf niet in politiek drijfzand terecht te komen.

Micha Wertheim ging op onderzoek uit om te zien of toerisme en ontwikkeling wel zulke goede vrienden zijn. Hij liet zich rondleiden door Anneke Galama, die niet verbaast is over de problemen die De Prins tegen komt. Zelf woonde ze twee jaar in Mozambique, doceerde toerisme aan de universiteit en vond met haar klarinet aansluiting bij de lokale band.

Categorie: Op de radio | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.