www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Ja zuster nee zuster

Er wordt een nieuwe tv-serie gemaakt van Ja Zuster Nee Zuster. AVRO, VARA en NPS werken samen met het productiebedrijf BosBros om eind volgend jaar te kunnen uitzenden. Er wordt nog gewacht op het akkoord van de netmanager, aldus NRC Handelsblad.

Ja Zuster Nee Zuster was een enorm populaire tv-serie van Annie MG Schmidt en componist Harry Bannink. Tussen 1966 en 1968 zond door de VARA 20 afleveringen uit, maar vrijwel alle binnenopnames zijn verloren gegaan, doordat de banden in die tijd zeer kostbaar waren en werden hergebruikt. Alleen de liedjes en de buitenopnames zijn bewaard gebleven.

De serie handelt over de lotgevallen van de bewoners van Rusthuis Klivia in de Primulastraat. Zuster Klivia werd gespeeld door Hetty Blok, Leen Jongewaard speelde Gerrit en Opa. Enkele bekende liedjes uit de serie zijn ‘In een rijtuigie’ (met Wim Sonneveld), ‘M’n opa’, ‘Wil u een stekkie’ en het titellied.

Producent Burney Bos probeerde in 1997 al een nieuwe serie te maken, maar daarvoor was toen geen belangstelling. In de tussentijd verscheen er wel een toneelstuk, een speelfilm en een musical. Na het onverwacht grote succes van ’t Schaep met de 5 Pooten, kwam er alsnog interesse voor de muzikale komedie.

Tamara Bos bewerkt de verhalen. De liedjes van Harry Bannink blijven vooropstaan. Over de invulling van de rollen is nog niets bekend.
meer info

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.