www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Meike Veenhoven wint 2e Utrechts Kleinkunst Festival

De Utrechtse Meike Veenhoven heeft dit weekend de finale gewonnen van het Utrechts Kleinkunst Festival in het Schiller Theater PLACE ROYALE te Utrecht. De publieksprijs ging naar Linnet van der Wal. De andere twee kandidaten, Titia Wolf en Lotte Vermeulen, behaalden een gedeelde derde plek.

De jury over het optreden van Veenhoven: ‘Zij liet ons op prachtige wijze toetreden in haar belevingswereld. Haar zelfgecomponeerde werk was uitstekend te noemen met daarnaast een prima samenspel tussen de door haar vloeiend bewerkte noten waarbij haar gezongen teksten en haar pianospel op hoog niveau waren. Haar zangtalent en de technische vaardigheden van haar pianospel laten je vanaf begin tot eind genieten. Dit is een ultieme pure kunstvorm, wat kleinkunst eigenlijk ook behoort te zijn.’

Volgens het juryrapport over Linnet van der Wal, bracht zij ‘op verbluffende wijze originele kleinkunst op het podium tot leven. (..) Zij weet als geen ander op hoog niveau thema’s op uitzonderlijke wijze tot een geheel samen te brengen. Haar zang, mimiek, dans en pianospel mag veelzijdig genoemd worden. Ze beheerst dit samenspel vrijwel tot in de perfectie. De verhoudingen zijn helder en hebben een prima afwisseling tussen typematig en naturel.’

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.