nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Veel steunbetuigingen tegen Radio 2-plannen

Vele artiesten en kleinkunstliefhebbers hebben hun steun betuigd aan het Comité voor Kleinkunst op Twee. Het Comité is tegen het schrappen van radioprogramma’s als De Sandwich, Andermans Veren, Het Circus Jeroen Bosch en Volgspot. Dit is het gevolg van het besluit om Radio 2 meer aan te sluiten op 3FM.

Hiermee negeert de netcoördinator het huidige grote aantal luisteraars, dat door de nieuwe profilering als te oud wordt gezien. In maart 2001 werden alle kleinkunst-gerelateerde radioprogramma’s naar de zondagavond van Radio 2 geprogrammeerd. Eerder werden ze op verschillende dagen uitgezonden. Door het schrappen van deze programma’s verliest het cabaret een belangrijk toegankelijk medium.

Als reactie hierop is het Comité. Daarin hebben onder meer Karin Bloemen, Jan Boerstoel, Brigitte Kaandorp, Sara Kroos, Herman van Veen, Paul van Vliet en Sanne Wallis de Vries zitting genomen. Zij hebben nu de steun ontvangen van onder meer Henk Temming, Herman Finkers, Jenny Arean, Martine Bijl, Kees van Twist, Tonny Eyk, Boudewijn de Groot, Hans Dorrestijn, Robert-Jan Stips, Han Kooreneef, Angela Groothuizen, Jeroen van Merwijk, Mike Boddé, Eli Asser, Ad Visser, Buma Cultuur en verschillende impresariaten.

De VARA heeft besloten om in plaats van Het Circus Jeroen Bosch een nieuw radioprogramma met aandacht voor cabaret en kleinkunst te maken. Meer details hiervan worden aanstaande maandag bekendgemaakt.

Lees verder:
Cabaret en kleinkunst verdwijnt van Radio 2
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Categorie: Op de radio | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.