nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia

Het radioprogramma Nachtvluchten plukt de krenten uit de spreekwoordelijke pap, delvend in het radio-archief van de publieke omroep.
portal.omroep.nl/nachtvluchten

Op 19 juni zonden zij een aflevering van ‘Kleur bekennen’ uit. In 2007 was Hans Dorrestijn te gast bij Martin Simek.
19 juni 2010

Op 26 juni was er een aflevering van ‘Een leven lang’ te horen. In 1991 was Kees Tukker in gesprek met Alexander Pola over onder meer de Tweede Wereldoorlog, de typisch Joodse humor, de ziekte en dood van zijn vrouw, zijn afkeer van commerciële omroep en reclame en zijn immer voortdurende pessimisme. Pola, geboren Abraham Polak, overleed in 1992 op 78 jarige leeftijd.
26 juni 2010

Diezelfde uitzending was er een aflevering van Negen heit de klok, de tweehonderdste aflevering van dit programma met medewerking van het KRO-amusementsorkest onder leiding van Klaas van Beeck. De liedjes en sketches worden uitgevoerd door onder meer Harry Bronk, Wam Heskes, Alexander Pola, Jan de Cler en Joke van de Berg.
26 juni 2010

Op 10 juli zond Nachtvluchten een compilatie uit van radiomateriaal met en over Godfried Bomans. Op 10 juli 1971 begon hij aan een voor hem erbarmelijk verblijf van één week op Rottumerplaat, in december van datzelfde jaar overleed hij op 58-jarige leeftijd. In 1956 las hij “Het Misverstand” voor de AVRO op Hilversum 1, over een oude man die dacht dat de dood hem vergeten was. Een jaar later vierde hij een jubileumfeest op de radio, in 1959 is hij te horen in “Problemen verdwijnen waar de kopstukken verschijnen” en van 22 december 1971, de dag van zijn overlijden het “In Memoriam Godfried Bomans” door Simon Carmiggelt.
10 juli 2010

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon