nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Comite voor Kleinkunst op Twee richt zich tot informateur

Het Comité voor Kleinkunst op Twee heeft een brief gestuurd naar de informateur, de heer Opstelten, om zijn aandacht te vragen rondom de ontwikkelingen op Radio 2.

Met ingang van 1 september a.s. verdwijnen op de zondag een aantal radioprogramma’s waarin veel aandacht wordt besteed aan cabaret, kleinkunst en het Nederlandse lied. Als protest tegen deze plannen is Het Comité voor Kleinkunst op Twee opgericht, met Karin Bloemen, Jan Boerstoel, Brigitte Kaandorp, Sara Kroos, Herman van Veen, Paul van Vliet en Sanne Wallis de Vries.

De radio, als belangrijk platform voor deze oer-Hollandse kunstvorm (en voor jong kleinkunst talent), staat door aangekondigde bezuinigingen onder druk. Het Comité roept op om dit Nederlandse erfgoed, namelijk lied- en kleinkunst, te behouden voor toekomstige generaties. Ongebreidelde vernieuwingsdrang en bezuinigingen mogen niet leiden tot het monddood maken van Nederlands cabaret en kleinkunst (op de radio). Niet alleen voor luisteraars, liefhebbers en uitvoerende kunstenaars, maar ook voor de Nederlandse cultuur.

De volledige brief is na te lezen op:
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Lees verder:
Cabaret en kleinkunst verdwijnt van Radio 2

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.