nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Tollensprijs voor Paulien Cornelisse

Cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse krijgt de Tollens-prijs 2010. Haar eerste boek ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ is volgens de jury zo’n ‘opmerkelijke literaire prestatie’ dat ze wordt onderscheiden met de prestigieuze prijs.

Volgens jurylid Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de UvA, schrijft Cornelisse in de traditie van de 19e-eeuwse dichter Tollens: “Tollens was een dichter met een grote populariteit, die de mensen wist te treffen door zijn toegankelijke en modieuze taal, zonder dat hij populistisch werd. Dit alles herkennen we bij Paulien Cornelisse.”

De Tollensprijs wordt maar eens in de vijf jaar uitgereikt, voor het eerst in 1902. Onder de laureaten bevinden zich onder meer Lodewijk van Deyssel, Louis Couperus, Anton Koolhaas, Belcampo, Drs P en Jules Deelder. De prijs, een bedrag van 1500 euro en een penning, wordt op 13 november uitgereikt tijdens het jaarlijkse lezersfeest in de Openbare Bibliotheek van Rotterdam.
foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.