nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kamervragen over sanering zondagavond Radio 2

Kamerlid Jasper van Dijk (SP) heeft woensdag schriftelijke vragen gesteld aan de staatssecretaris van OCW Marja van Bijsterveldt over het verdwijnen van de kleinkunst- en cabaretprogramma’s van Radio 2. Dat deed hij in samenspraak met Het Comité voor Kleinkunst op Twee.

Van Dijk: “Het is een slechte zaak dat kleinkunst en cabaret naar een uithoek van de publieke omroep worden verbannen. Daarom vraag ik de regering om in overleg te treden met de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Natuurlijk moet de publieke omroep zoveel mogelijk zelfstandig opereren, maar het is evengoed een taak van de overheid om te zorgen voor genoeg aandacht voor kunst en cultuur en dus ook voor kleinkunst en cabaret.”

De vragen van Van Dijk moeten binnen drie weken worden beantwoord door de staatssecretaris.

Categorie: Op de radio | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.