www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedy Central: The Daily Show met Jan Jaap van der Wal, Freek de Jonge

Comedy Central brengt volgend jaar februari een Nederlandse versie van The Daily Show gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal. Freek de Jonge is in 2011 te zien bij Comedy Central met een nieuw programma ‘Op een voetstuk..’, waarin bekende Nederlandse comedians een ode brengen aan De Jonge. Dit werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie van Comedy Central.

In februari zendt de zender drie weken The Daily Show uit gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal, een eerbetoon aan de Amerikaanse versie. De satirische nieuwsshow The Daily Show With Jon Stewart is zeer succesvol en wordt door een deel van het Amerikaanse publiek zelfs als betrouwbaarder gezien dan de reguliere pers.

Eerder trachtte BNN al dit succes op de Nederlandse tv voort te zetten met ‘De Nieuwste Show’, maar dit bleek uiteindelijk geen succes. Nu brengt Comedy Central een eigen versie van The Daily Show, met Nederlands nieuws en Nederlandse crew, live vanuit de Comedy Central Studio in Amsterdam. Presentator Jan Jaap van der Wal heeft er zin in. Hij zegt: “Dagelijkse satire is een van de moeilijkste en meest uitdagende dingen die er zijn, maar het begint zo langzamerhand wel urgent te raken. Dus laten we ervoor gaan.”

In 2011 maakt Comedy Central een achtdelige serie rondom Freek de Jonge. In het tv-programma ‘Op een Voetstuk…’ wordt een ode gebracht aan het fenomeen Freek de Jonge. Nederlandse comedians zullen aan de hand van fragmenten uitleggen wat ze zo leuk of goed vinden aan het werk van Freek de Jonge. In de serie zal het beste van 40 jaar Freek de Jonge centraal staan.

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.