nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe CD’s

Onder meer Freek de Jonge, Claudia de Breij, Liesbeth List en Maarten van Roozendaal zijn te horen op de nieuwe CD ‘Wat zou ik doen’, samengesteld in opdracht van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Ze schreven en zongen ieder een nieuw lied. De CD geeft ‘Wat zou ik doen?’ als het over 1940-1945 gaat, een actuele invulling. ‘Dilemma’s en keuzes, ja of nee zeggen geldt niet alleen voor tijden van oorlog, onderdrukking of vervolging. Kiezen voor de medemens is van alle tijden.’

Het eerste exemplaar is vanmiddag in de Schouwburg van Amstelveen uitgereikt aan de 100-jarige oud-verzetsman en pedagoog prof.dr. Johan van Hulst. Tijdens de oorlog speelde hij een actieve rol om Joodse kinderen vanuit de Hollandsche Schouwburg te laten onderduiken. Er waren live-optreden van Margriet Eshuijs, Freek de Jonge, De Kast, Moke, Frederique Spigt en Maarten Peters.
bestel de CD

Categorie: CD | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.