nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Theater Na de Dam met o.a. Liever geen oorlog

Aansluitend aan de nationale Dodenherdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam vinden onder de naam ‘Theater Na de Dam, bijna 20 theatervoorstellingen plaats in theaters rondom de Dam, allemaal inhoudelijk gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog.

‘Liever geen oorlog’ is een eenmalige voorstelling op 4 mei in Carré die speciaal is ontwikkeld en bedacht ter gelegenheid van Theater Na de Dam. In de voorstelling komen Jenny Arean, Lucretia van der Vloot, Remko Vrijdag, schrijver George Groot en regisseur Ruut Weissman samen om de succesvolle muziektheatervoorstelling Tip Top (1995), over Joods amusement voor en tijdens de oorlog, te hernemen.

“De oorspronkelijke cast van Tip Top ontmoet elkaar zestien jaar na hun Tip Top-avontuur met het voornemen de voorstelling nieuw leven in te blazen, maar het komt er niet van: het publiek heeft – na Soldaat van Oranje de musical – eigenlijk even liever geen oorlog.” In Liever geen oorlog – bedacht en ontwikkeld door Ruut Weissman (regie) en Daniël Samkalden (teksten) – gaat de cast van toen te rade bij de jonge theatermakers van nu. Zeggen de gruwelijke gebeurtenissen van 70 jaar geleden ons nog iets vandaag de dag? Of zijn we de oorlog vergeten? En zou dat dan onaanvaardbaar zijn of een zegen?

Voor meer info en andere voorstellingen:
www.theaternadedam.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.