nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedytrain-documentaire: erop of eronder

Op zondagavond 5 juni zendt de VARA tijdens de Humorweek de documentaire ‘Erop of Eronder’ uit, waarin Michiel van Erp een portret schetst van de Comedytrain als opleidingsinstituut voor jonge en ambitieuze stand-up comedians.

In ‘Erop of Eronder’ volgt Michiel van Erp vier jonge ambitieuze comedians die onder het kritisch oog van de oudere garde werken aan hun carrière . Hij laat zien hoe René van Meurs, Henry van Loon, Martijn Koning en de onlangs tragisch verongelukte Floor van der Wal worstelen met hun vak.

Omdat ze als comedian grappen maken vanuit hun persoonlijke kijk op de wereld zijn ze continu in gevecht met zichzelf, het publiek en succes. Wie ben ik? Wat is mijn authentieke blik op wereld? Hoe bouw ik mijn podiumpersoonlijkheid op? Hoe blijf ik eerlijk? Ga ik niet voor de makkelijke lach? En wat als er geen lach komt?

‘Erop of Eronder’ laat zien hoe deze worsteling ertoe leidt dat het vak van stand-up comedian een niet te benijden eenzaam vak kan zijn en hoe jonge comedians vechten voor hun bestaansrecht op het podium. Nederland 3, 22.25 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.