nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Theaterinstituut: sluiting dreigt

Theater Instituut Nederland (TIN) wordt bedreigd met sluiting. Staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra zou het TIN vanaf 2013 geen subsidie meer willen geven. Dit hebben bronnen binnen het ministerie van OCW tegenover het TIN bevestigd. Er worden acties voorbereidt om het tij te keren door onder andere massaal steunbetuigingen te verzamelen.

“De TIN collectie, documentatie en archieven bevatten niet alleen informatie over het theater van vandaag maar gaat terug tot in de 17e eeuw. Dagelijks raadplegen onder meer studenten, theaterliefhebbers en professionals de database via de TIN website of bezoeken de mediatheek. Het TIN bezit (ook internationaal) een unieke en onvervangbare bron van kennis over en inzicht in de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten en daarmee ook van de Nederlandse geschiedenis.”

Voor meer info:
persbericht
www.tin.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon