nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Geen subsidie meer voor Theaterinstituut met nieuwe bezuinigingen

Een resultaat van de vandaag gepresenteerde bezuinigingsplannen van het kabinet is dat het Theater Instituut Nederland (TIN) zijn subsidie verliest en daardoor dreigt te verdwijnen.

TIN-Directeur Henk Scholten: “Dit is een dramatische dag voor de podiumkunsten. De klok gaat 40 jaar terug. Dat de regering het TIN wil sluiten en daarmee de geschiedenis van het theater wegvaagt staat symbool voor een beleid dat alleen nog gericht is op geld verdienen.”

De TIN collectie, documentatie en archieven bevatten niet alleen informatie over het theater van vandaag, maar gaan terug tot in de 17e eeuw. Dagelijks raadplegen onder meer studenten, theaterliefhebbers en professionals de database via de TIN website of bezoeken de mediatheek. Het TIN bezit (ook internationaal) een unieke en onvervangbare bron van kennis over en inzicht in de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten en daarmee ook van de Nederlandse geschiedenis.

Het TIN bereidt acties voor. Teken ondertussen alvast de steunverklaring voor behoud van het TIN.
www.tin.nl/petitie
www.tin.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon