nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Regiocomedy RTV Oost

Na de dramaserie Van Jonge Leu en Oale Groond gaat RTV Oost nu een ‘regiocomedy’ op het scherm brengen. In het najaar starten de opnamen voor een serie van zestig afleveringen van elk vijftien minuten. Werktitel van de nieuwe serie is ‘Grote Markt 30’. Vanaf begin begin 2012 is de serie op werkdagen te zien.

Het scenario zal worden geschreven door Ger Apeldoorn, bekend van comedyseries als ‘Het zonnetje in huis’ en ‘Sam Sam’. Acteur en theatermaker Laurens ten Den, cabaretier Andre Manuel en presentator en acteur Bert Eeftink gaan zorg dragen voor het regionale karakter van de teksten.

‘Grote Markt 30’ wordt een soort Overijsselse variant van de beroemde comedyserie ‘Cheers’, die zich afspeelt in een cafe.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.