www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia: Micha Wertheim, Arjan Ederveen

Het VPRO-radioprogramma De Avonden bracht drie weken lang ‘De Zomeravonden’: een serie van vijftien uitzendingen waarin steeds twee uur lang één kopstuk uit de Nederlandse kunst en cultuur wordt geinterviewd.

Ooit begonnen als goochelaar vermaakt verrast en vooral verwart Micha Wertheim tegenwoordig niet meer zozeer met trucs maar met taal. Dit alles in een stijl die geëngageerd is zonder actueel proberen te zijn en scherp is zonder vals te spelen. Maarten Westerveen spreekt met kinderboekenschrijver, columnist en cabaretier Wertheim in een te duur restaurant om het te hebben over flauwe grappen, kinderboeken en het podium.
18 juli 2011, uur 1
18 juli 2011, uur 2
meer info

Acteur en scenarioschrijver Arjan Ederveen werd bekend met televisieprogramma’s als Theo & Thea, Kreatief met Kurk en 30 minuten (momenteel weer op tv te zien), maar heeft zich na de televisieserie Wroeten (2005) vooral op theater- en filmwerk toegelegd. In Ederveens Friese huis spreekt Gijsbert van der Wal twee uur met hem over acteren en schrijven, zijn jeugd en familie, drugs en open relaties. En ook over Ederveenzaamheid, Ederveens eerste solo-voorstelling, waarmee hij dit najaar de theaters in gaat.
12 juli 2011, uur 1
12 juli 2011, uur 2
meer info

Categorie: Multimedia | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.